La secció oficial de la segona edició del Terres Catalunya Eco& Travel film festival —especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges— projectarà un centenar de pel·lícules d’arreu de l’estat espanyol però també de països com Portugal, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Xile, Brasil o Iran entre altres. El certamen està organitzat per la productora Films Nòmades i se celebrarà del 2 al 5 de maig a  Tortosa. S’hi presentaran audiovisuals corporatius de comunicació turística i documentals que es podran veure a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa i al Mercat de Tortosa. El jurat que les ha de valorar és internacional i el seu veredicte es donarà a conèixer a la gala d’entrega de  premis que tindrà lloc el proper 4 de maig a l’Hotel SB Corona de la ciutat i que estarà coordinada per Bluverd Comunicació. A més, la periodista Esther Benet, fundadora d’aquesta empresa, presentarà l’acte previst al mercat municipal, el dijous 3 de maig al vespre.

El festival terres Catalunya Eco & Travel film festival és l’únic especialitzat en audiovisual turístic que se celebra a Catalunya i a tot l’Estat i és membre candidat del CIFFT, el Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic. A banda de ser un festival dedicat a l’audiovisual turístic, terres també és un espai de reflexió i debat al voltant de la comunicació de l’experiència turística, i en aquest sentit, se celebra en els mateixos dies el congrés terres LAB, que acull conferències, taules rodones, workshops i “estudis de cas” per compartir i analitzar experiències professionals i noves tendències, però també per reflexionar des de l’àmbit acadèmic i del coneixement. L’organització ha avançat que a finals d’aquest mes de gener donarà a conèixer el programa complet de la segona edició del terres LAB.