Viticultors Bateans estrena web

De l’altiplà de Batea en surten alguns dels millors vins de la Terra Alta. L’any 2003, diversos pagesos del municipi és van unir per sumar esforços. Així va nàixer Viticultors Bateans, una cooperativa que aposta pel cultiu de varietats de raïms autòctones —com la garnatxa blanca i negra— i que, avui, reuneix gairebé quaranta socis. Per contribuir a la difusió de la seva activitat TacTic Terra Alta (consultoria en sistemes de gestió i traçabilitat vitivinícola i programació web) juntament amb Bluverd Comuncació han treballat en el disseny i els continguts del nou web del celler. Un celler situat a la partida de Manyol, una finca ubicada als afores del poble i que dóna nom als tres vins que s’hi embotellen.

Les instal•lacions es van construir a peu de vinya i aquesta proximitat evita l’oxidació i permet conservar les característiques organolèptiques del raïm durant la verema. En una part de les finques la collita es fa a mà per seleccionar els millors fruits en el punt òptim de maduració. Per a la vinificació s’utilitzen dipòsits d’inox o bótes de fusta de roure (en el cas dels vins embotellats en el mateix celler). El control de tot el procés de producció, des del cultiu de les vinyes fins a l’embotellament, és clau per oferir un vi autèntic, hereu de la tradició i vinculat al territori.