FRONT, Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau vol ser un referent internacional en la reflexió sobre els conflictes presents i passats a partir de l’audiovisual de qualitat com a eina. Un punt de trobada en uns espais únics per prendre consciència del passat i contribuir a través de la cultura en la construcció d’un món millor.

En aquesta primera edició, F R O N T proposa un diàleg entre conflictes del present i del passat, pròxims i llunyans. Una mostra que no és casual que celebri la seva primera edició́ coincidint amb el 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre, en el marc de la Guerra Civil Espanyola. I és que les cicatrius que el conflicte va deixar a les nostres comarques, ja sigui en la línia de front o a la rereguarda, són l’estímul que va fer néixer aquesta mostra de cinema dedicada al conflicte i la pau.

El festival està pensat per a cinèfils, amants de la història, estudiants universitaris, però també, FRONT, Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau pensa amb els familiars dels qui van viure en primera persona el conflicte. Aquesta primera edició s’iniciarà amb una petita mostra  de documentals sobre la Guerra Civil, així com d’altres conflictes internacionals. L’objectiu del festival és que ens els propers anys s’incorporin noves seus al projecte i poder programar pel·lícules en els mateixos espais de la Batalla de l’Ebre.

FRONT, Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau està organitzat per Produccions Saurines amb la col·laboració de Bluverd Comunicació. El festival compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya- Departament de Cultura, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Roquetes, l’Observatori de l’Ebre, el COAC Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Centre d’Art Lo Pati, l’Espai Santa Teca i el Celler Herència Altés.

Podeu consultar tota la programació a www.festivalfront.com