Tots els premis del Terres Travel Festival

A Sustainable Journey, una producció alemanya de la directora Keith Partridge s’ha endut el premi al Best film promoting sustainability de la tercera edició del Terres Travel Festival – Films & Creativity, el certamen especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges que fins diumenge se celebra a Tortosa (Baix Ebre). El curtmetratge narra un viatge per explorar els efectes que el turisme exerceix sobre el medi ambient, la cultura i l’economia local. El film vol estimular viatgers i comunitats locals en la implantació del turisme sostenible.

Entre el palmares del festival també destaca el Grand Prix que s’ha endut Insiders Guide to Riga de Janis Nords, una sèrie de pel·lícules promocionals que formen part d’una campanya on-line per promoure Riga com destinació turística. Es tracta de vídeos pensats per a Facebook que difereixen de la publicitat convencional i connecten amb el públic jove, a través de vuit personatges de ficció amb perfils molt diversos. Les càpsules han assolit gairebé deu milions de visualitzacions a les xarxes. El projecte també ha guanyat el premi al millor film en la categoria de Tourism Destination- City. Memories of a Destination de Vijay Sawant ha guanyat en la secció de Tourism Destination – Region, una pel·lícula que exhibeix destinacions del cor l’Índia, un deliciós calidoscopi de paisatges, gastronomia, patrimoni i cultura narrat a través dels ulls dels turistes. Per la seva banda el millor audiovisual en Tourism Destination – Country se l’ha endut la producció sudafricana A story at every turn.

El premi a Best production encouraging respect among cultures – Unesco ha estat per Madrid te abraza, de la directora Juana Macías, que posa èmfasi en un dels atributs que defineix Madrid: la seva hospitalitat i la capacitat d’acollida. Un valor intangible que en aquest film agafa forma d’abraçada. Instants al Pirineu ha estat reconeguda com a millor campanya amb un seguit d’audiovisuals pensats per a les xarxes socials que mostren un instant inspirador de vida al Pirineu de català. El Millor Film Turístic de Catalunya ha anat a parar a les mans del director Jordi Molet per la campanya audiovisual Vic, Slow City. Es tracta de tres curtmetratges al voltant de la mateixa idea: un dia a la ciutat de Vic és una experiència plena de calma, passejos i bons àpats et marcaran la resta de la vida.

Una aposta per l’audiovisual turístic 

La tercera edició del Terres Travel Festival – Films & Creativity, especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges, va començar el 26 d’abril i acabarà el diumenge 5 de maig. El festival se celebra a Tortosa (Baix Ebre) i en la seva secció oficial ha projectat un centenar de produccions audiovisuals de fins a 24 països. Des de la seva primera edició (2017) ha comptat amb el suport del teixit universitari del país, les administracions i les empreses dels principals sectors implicats (turisme i audiovisual). El festival té el segell EFFE, un reconeixement d’àmbit europeu posa el focus en la qualitat artística, la vocació de vertebració territorial i el foment de la creativitat. Des del novembre del 2018, el Terres Travel Festival també té l’estatus de membre del CIFFT (Comité International des Festivals de Films Touristiques) i és l’únic festival de l’Estat amb aquesta consideració.

Aquest divendres 3 de maig s’ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis a la sala Gran del Teatre-Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Demà, dissabte 4 de maig a les 21.00h es farà una projecció dels films guanyadors a la plaça de l’Absis de la Catedral, en un dels punts més emblemàtics del nucli antic de Tortosa.

Terres Travel Festival dinamitza el territori de manera directa i implica el conjunt de la ciutadania en el foment del turisme sostenible, mitjançant el suport a les indústries culturals locals i reforçant la seva imatge i atractiu de marca. Es tracta d’un projecte innovador que aspira a liderar el debat professional sobre l’audiovisual turístic i que, en paral·lel, pot contribuir de manera decisiva al reequilibri territorial urbà-rural. Aquest certamen és pioner a Catalunya i a l’Estat espanyol en concebre un model integral de plataforma (festival, congrés i activitats paral·leles) al voltant de la comunicació de l’experiència turística on el vector d’identitat és la sostenibilitat. Va dirigit a un doble públic: professional i generalista. D’una banda, professionals del turisme i de la indústria de l’audiovisual i el màrqueting; de l’altra, persones apassionades per l’experiència del viatge.

Enguany les projeccions de les pel·lícules seleccionades s’han programat en espais de la ciutat com la Cambra de Comerç de Tortosa, el Museu de Tortosa, Lo Forn de la Canonja, la plaça de l’Absis i la Cripta de la Reparació, amb la voluntat d’acostar els audiovisuals a la ciutadania. El programa també ha contemplat la celebració del congrés professional terres LAB —organitzat amb el Clúster Audiovisual de Catalunya el 2 de maig— i un press trip amb periodistes, fotògrafs i influencers de l’àmbit dels viatges, organitzat amb el Patronat de Turisme de Terres de l’Ebre.

En aquest enllaç podeu consultar el palmarès de totes les obres guardonades:

terresfestival.com/winners2019