L’esport popular a Catalunya. Història d’un somni.

Els World Esports Games que avui comencen a Tortosa, estan organitzats pel Comité Sportif International du Travail (CSIT), una entitat que té les seves arrels en el moviment de l’esport obrer europeu, nascut al principi del segle passat sobre la base de les idees d’igualtat i solidaritat en l’esport. Per indagar en  aquest origen, la Unió de Consells Esportiu de Catalunya (UCEC) aprofita la celebració dels jocs a la capital del Baix Ebre per presentar l’exposició ‘L’esport popular a Catalunya. Història d’un Somni’, que es podrà visitar a l’Aula didàctica del Museu de Tortosa, del 2 al 7 de juliol. La mostra fa un recorregut per l’esport popular del segle XIX i XX a Europa, amb una atenció especial a les singularitats del cas català.

Un homenatge a l’Olimpíada del 36 // La Fédération Sportive et Gymnique du Travail (FSGT) és una de les entitats històriques en l’esport obrer, que participarà en els World Sports Games a Tortosa i que 1936 ja havia de participar en l’Olimpíada Popular de Barcelona, que no es va poder celebrar per l’esclat de la Guerra Civil. Per això, en el marc dels World Sports Games, la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) ha programat un homenatge las francesos, amb una cerimònia que se celebrarà dijous 4 de juliol a la tarda a la sala d’actes del Col·legi Sagrada Família de Tortosa.

La mostra ha estat comissariada pel periodista Andreu Caralt (Terra Enllà, estudis i experiències) amb producció d’Oriol Gracià i Esther Benet (Bluverd Comunicació). Més informació: Museu de Tortosa