Terres Festival obre un concurs de curtmetratges sobre turisme sostenible

El Terres Travel Film Festival ha donat a conèixer avui un concurs de curts sobre turisme sostenible, Airbnb Terres Video Contest, amb l’objectiu de mostrar els valors humans rere el concepte de l’hospitalitat i la descoberta responsable del territori, així com fomentar el coneixement sobre Terres de l’Ebre. El vídeo guanyador serà escollit per un jurat internacional, que valorarà l’originalitat narrativa de la proposta, la qualitat tècnica i l’adequació al tema proposat, és a dir, la visibilització d’activitats de turisme responsable a les Terres de l’Ebre i el valor humà que comporta. El premi constarà de 1.500€ en metàl·lic i 500€ en cupó de viatge.

A més, els films finalistes seran projectats en el marc del Terres Travel Festival – Films & Creativity, que se celebrarà del 24 d’abril al 3 de maig de 2020, i els guanyadors podran formar part de la cerimònia de lliurament de guardons del Terres Festival. El Terres Film Festival, que se celebra a Tortosa des de l’any 2017, és un festival de cinema que té com a objectiu aplegar produccions que incentivin la màgia del viatge -especialment la descoberta d’entorns naturals- i que promoguin el desenvolupament sostenible. La inscripció i presentació de projectes, que és gratuïta i oberta a tothom, es pot realitzar a través del web http://terresfestival.com/airbnb/ fins el 19 d’abril de 2020 a les 24h. Els vídeos, centrats en el turisme sostenible, hauran de tenir una durada màxima de 2 minuts.

Aquest és el tercer any consecutiu que Airbnb col·labora amb el Terres Travel Festival, pel seu clar recolzament de destinació sostenible de la regió. Tant la col·laboració amb el festival com el concurs són una mostra més de la implicació d’Airbnb amb les Terres de l’Ebre, després del recent l’acord amb l’Ajuntament de Tortosa per desenvolupar un programa de turisme sostenible per la ciutat i les comarques.En l’últim any, Airbnb ha desenvolupat el Llibre Blanc del Turisme Sostenible, un document que té com a objectiu ajudar les destinacions turístiques potencials per desenvolupar tot el seu valor de manera sostenible, aprofitant les avantatges de la tecnologia i els recursos disponibles, i facilitant una anàlisi per comprendre les seves particularitats. D’aquesta manera, es vol construir i promoure un turisme sostenible que beneficiï tothom: famílies locals, empreses i comunitats.

Sobre el Terres Travel Festival // El Terres Travel Festival – Films & Creativity aplega produccions audiovisuals internacionals que incentiven la màgia del viatge —especialment la descoberta d’entorns naturals— i que promouen el desenvolupament sostenible. Les projeccions es complementen amb el terres LAB, un fòrum professional per explorar les tendències més innovadores en la representació audiovisual de l’experiència del viatge. El festival té lloc a Tortosa, la ciutat més gran de les Terres de l’Ebre. El 35% de la regió es troba protegida per 2 parcs naturals: el Delta de l’Ebre i els Ports. El seu patrimoni natural gaudeix de l’empara del segell RESERVA DE LA BIOSFERA de la UNESCO.

Sobre Airbnb // Airbnb és una de les principals plataformes del món per reservar llocs únics i autèntics en els quals allotjar-se i coses per fer, amb més de 7 milions d’allotjaments i 40.000 activitats, tot impulsat per amfitrions locals. Airbnb, motor de l’empoderament econòmic, ha ajudat milions d’emprenedors de l’hospitalitat a obtenir ingressos a través dels seus espais i passions, de manera que els beneficis econòmics del turisme es queden en les comunitats. Amb més de 500 milions d’arribades d’hostes fins ara i accessible en 63 idiomes en 191 països i regions, Airbnb promou la connexió entre persones, la comunitat i la confiança en tot el món.