El festival Deltebre Dansa ajornat fins al 2021

Després de setmanes de valorar alternatives, l’equip de Deltebre Dansa ha anunciat a través d’un comunicat que s’ha vist forçat a ajornar l’edició 2020 del festival, prevista del 6 al 19 de juliol. L’organització assegura haver fet tot el possible perquè el festival Deltebre Dansa es pogués celebrar aquest estiu però la incertesa que generen les mesures establertes per la crisi sanitària del COVID-19, no assegurava que es pogués garantir la seguretat de públic, participants, artistes i de totes les persones involucrades.

No obstant això, l’equip assegura que segueix treballant i invertint tota l’energia i il·lusió perquè el 2021 el festival torni amb una nova proposta de programació que consolidi de nou Deltebre Dansa com un dels epicentres internacionals de les Arts Escèniques.

En el comunicat, es fa referència també a la situació del sector que travessa temps excepcionals que l’obliguen a repensar-se. Afirmen que les Arts Escèniques són un dels sectors més afectats per aquesta crisi. A dia d’avui, és difícil saber en detall quan, artistes i espectadors, es podran retrobar per veure un espectacles i per compartir l’art, en el que asseguren que és un dels actes socials més significatius de la nostra cultura, la que alhora ens identifica i ens transforma.

Denuncien que el seu, es tracta d’un sector amb una enorme fragilitat que sobreviu gràcies a la resiliència i passió del seu teixit professional.

Davant d’aquest context, el repte que es planteja és pensar i repensar noves formes de fer cultura, nous camins per apropar la dansa i les arts del moviment al públic. Defineixen l’aturada forçada com a dolorosa, però l’entenen com una oportunitat per crear una nova normalitat respectuosa amb la natura i el medi ambient; una nova normalitat més digna i sostenible des del punt de vista social, cultural i econòmic.

Finalitzen el comunicat agraint a tots els implicats en el projecte (professorat, als artistes, participants, patrocinadors, col·laboradors, institucions i totes les persones que treballen en aquest festival) i molt especialment al públic que ha donat suport i cregut en el festival durant els seus quinze anys d’història.

El comunicat finalitza amb un esperançador: Tornarem a ballar junts, segur!