Cireradepaüls.cat: Un directori web per comprar directament als productors i l’espai on se celebrarà la festa de la cirera digital

Davant la impossibilitat de celebrar la Festa de la Cirera de Paüls com és habitual als carrers del municipi i amb l’objectiu d’impulsar l’economia local i afavorir la compra de productes de quilòmetre zero, l’Ajuntament de Paüls ha comptat amb Bluverd per impulsar un web per promocionar la cirera i acollir la Festa de la Cirera digital.

Enguany, les restriccions de moviment de la població establertes per les autoritats com a mesura preventiva de la COVID-19, ha dificultat la venda de cirera per part dels productors. D’aquí sorgeix la idea de posar en marxa una pàgina web amb la intenció de facilitar el contacte entre productor i client. El web https://www.cireradepauls.cat/ agrupa vuit productors del municipi i exposa, a través de fitxes personalitzades, les característiques de les seves finques i de la seva producció així com el seu contacte perquè els consumidors puguin adreçar-s’hi directament per fer la compra.

No obstant, aquest no és l’únic objectiu del site. L’espai web inclou una secció dedicada a la XVII Festa de la Cirera. Una festa que s’organitza cada any per celebrar la collita d’aquesta fruita de pinyol i que, enguany, s’ha hagut d’adaptar a format online. La programació es basarà, d’una banda, amb les activitats tradicionals, on es recolliran vídeos demostratius d’elaboració artesanal de gaiates o canya i vídeos d’exposicions de miniatures, manualitats… D’altra banda, pel que fa a la gastronomia, hi haurà una selecció de receptes de dolços i tapes amb la cirera com a protagonista i, finalment, també hi haurà espai per l’entreteniment que el posaran la ballada de jotes amb la xaranga Tal com sona i la música de l’orquestra local, Atalaia.  Amb tot, el nou espai web servirà per promocionar la gastronomia i la cultura d’un poble que s’ha adaptat  a la situació que vivim però que no ha impedit que continuem gaudint de la cirera.

La crisi generada arrel de les mesures preventives per la COVID-19, ha accelerat una iniciativa que des de l’Ajuntament ja feia temps que tenien en ment: posar en marxa un web per promocionar Paüls, la cultura i les tradicions locals. De moment, la cirera n’és el principal protagonista però l’Ajuntament no descarta incloure-hi altres continguts i productes locals.